perjantai 24. syyskuuta 2010

Herkkurulla

Jälleen kerran käytän oman maan porkkanat.  Pakko käyttää koska ovat niin hyvät.  Ravintohiivan (oluthiiva) käyttö saatta monelle olla uusi juttu.  Maku on lähes juustomainen ja sisältää mainiosti B-ryhmän vitamiineja.

Herkkurulla neljälle:
1/2 kg porkkanaa
3 dl manteleita
1/2 dl pellavarouhetta, rakenteen takia
50 g pinaattia
1/2 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa rakuunaa
1 dl ravintohiiva

Hienonna porkkanat monitoimikoneessa. Lisää suola, jauhetut mantelit (jauhoin Vita-Mixillä), pellavarouhe, sitruunamehu, 2 rkl oliiviöljyä ja rakuunaa mauan mukaan.  Jatka koneella kunnes tasainen massa.  Kauli massa kahden kelmun välillä noin 1/2 sentin paksuiseksi.  Hienonna koneessa pinaatti, hiiva, suolaa, 1 rkl oliiviöljyä kunnes on ryyninen massa.  Levitä tämä massa porkkanalevyn päälle ja kääri niin kuin rullatorttu.
Anna jähmettyä jääkapissa tunnin niin, että pellavarouhe ehtii turvota ja kiinteyttää porkkanamassan.  Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile haluamallasi tavalla.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti