maanantai 29. marraskuuta 2010

Keltainen curry ja pakkasajatuksia

Tänään on jo aika mones pakkaspäivä ja täällä Helsingissä pakkanen todella tuntuu purevalta.  Meri on vielä auki ja tuuli puree poskia.  Tuntuu kuin elimistö ei osa enää olla samalla ruualla kuin ennen.  Kaipaan jotain lämmintä, pelkkä raakaruoka ei riitä minulle tänään. Paistoin meille perunoita ja punajuuria päivän Curryn seuraksi ja olo muuttui stabiilimmaksi heti.  Juustoleipä oli illan hitti!  Lisäksi huomaan, ettei nälkä lähde kuin lyhyeksi ajaksi.  Pitää lisätä pähkinöiden ja siemenien määrä ruuassa muuten nämä mieliteot yltyvät.  Toinen lisäys olisi rasvan määrä.  Lisää kookosrasvaa ja oliiviöljyä!  Huomenna syön siis rasvaa ja pähkinöitä.  Kuullostaako oudolta?  Nämä asiat ovat paljon omasta kehotyypistä kiinni.  Olen aina viihtynyt tiiviillä ruokavaliolla.  Mitä proteini- ja rasvapitoisempaa sitä paremmin.  Tämä voi johtua Pitta kehotyypistä.  Ups, tuli vierasperäinen sana.  Tutustukaa Ayurvedaan, joka on perinteinen intialainen lääketiede.

Jos edelleen tuntuu, ettei löydä oikeata ruokavaliota niin kokeilkaa vaikka tätä. Ei ole yksi ainoa tapa syödä oikein, täytyy etsiä ja testata.

Keltainen Curry kolmelle hengelle:
Mehu kahdesta appelsiinista
3 rkl kookosrasvaa (sulatettuna)
1 rkl miso (mielellään valkoinen, tänään se oli tumma riisimiso)
1,5 dl sesamsiemeniä
1 rkl kurkumaa
1 tl kardemummaa
1 tl mustapippuria
Suolaa tarpeen mukaan
Blendaa sileäksi soosiksi ja lisää vettä sen verran ettei se ole muhennos vaan kastike.
Pilko veitsellä hienoksi päivän vihannekset, jotka sattuivat olemaan:
1 porkkana
1/2 pieni kesäkurpitsa
1 sellerin varsi
Muutama sokeriherne (nam!)
Sekoita aineet kastikkeeseen ja tarjoile omien mieltymysten mukaan.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti