tiistai 30. marraskuuta 2010

Punainen Curry

Piti tulla punainen väri mutta tulikin oranssi.  Käytin ensimmäistä kertaa kookosjauhetta ja sen värireaktio aurinkokuivattujen tomaattien kanssa oli mielenkiintoinen.  Voi olla, että myös sitruunamehulla oli valkaiseva vaikutus tomaattien väriin.  Ei haitta yhtään, kaunista tuli kuitenkin.  Kookosjauheen voisi aivan hyvin korvata kookoshiutaleilla tai -lastuilla.  Silloin voi käyttää niitä enemmän kuin jauhetta koska ne eivät suurusta yhtä tehokkaasti.  Yleensä jauhaan pähkinät mukaan kastikkeeseen koska se antaa kastikkeelle niin pehmeän paksun rakenteen.  Tänään se ei ollut mahdollista jauheen suurustavan vaikutuksen takia. 
kokonaiset pähkinät täydensivät hyvin purjon ja omenan yhteispelin.

Punainen Curry kolmelle:
1/2 dl kookosjauhetta (jos käytät lastuja tai hiutaleita niin tuplaa määrän)
1/2 dl kookosrasvaa
4-6 aurinkokuivattuja tomaatteja
4-5 dl vettä
2 tl suolaa
1-2 tl inkivärijauhetta
1 valkosipulin kynsi
1 tl mustapippuria
1 pieni pala tuoretta chili (maun mukaan)
1/2 - 1 sitruunan mehu
Blendaa tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.  Silppua veitsellä:
10 cm purjoa
1/2 omena
muutama nippu parsakaalia

Sekoita silppu kastikkeeseen ja lisää 1,5 dl cashewpähkinöitä ja koristele tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaatin puolikkailla.  Tänään syötiin Curryn riisillä.
Bon appetit!

Palaan vielä näiden Curryruokien pariin ja parannan niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti