maanantai 15. marraskuuta 2010

Syyskeitto

Tänään putosin tuttuun ansaan.  Lounaani alkoi toistaa samaa tuttua makua mihin olen mieltynyt viime viikolla.  Aikomukseni oli luoda jotain uutta mutta valinnat veivät minut tuttuun makuun.  Tällä kertaa se on yhdistelmä pähkinää ja paprikaa, ihana makuyhdistelmä.  Kuitenkaan se ei enää ole ihanaa kun siitä on tullut pakonomainen tarve toistaa samaa.  Annan kuitenkin reseptin sellaisena kuin sen tänään laitoin.  Ehdotan, että poistat paprikan ja korvaat sen yhdelle tomaatilla sekää lisäät pikkasen veden määrä.  Perheeni väitti nimittäin, että maku oli liian intensiivinen. Intensiivinen maku on toinen henkilökohtainen mieltymys mitä minulla on.  Aamusmoothini ovat aina niin tiivistä kamaa, ettei kukaan muu pysty syömään niitä.

Syyskeitto 2-3 hengelle:
1 paprika
4 tomaattia
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 sellerin varsi
2 rkl soijakastike
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljy
1,5 dl saksanpähkinää
3 dl vettä
Blendaa tasaiseksi keitoksi ja laita kulhoon.  Suikaloi hienoksi 1 porkkana ja 1 sellerinvarsi, paloittele pieniksi kukiksi palanen kukkakaali ja lisää kaikki keittoon. Tarjoile!
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Oli huikee keitto!

    Intensiivinen, mutta intensiivinen on hyvä juttu! :)

    VastaaPoista