maanantai 20. joulukuuta 2010

Palak Paneer ja haaste

Ystäväni Jocke Tallinnasta tulee perheineen meille käymään torstaina.  Hän ja Terje heittivät haasteen tehdä Palak Paneer raakana.  Myös Cesarsalaatin kastike on toivomus ilman anjovista.  Tänään teen siis harjoitteluna torstaita varten Palak Paneer mutta teille lukijoille heitän pyynnön.  Toivokaa lempiruoastanne vegaani raakaversion!  En ole varma pystynkö tekemään sen mutta lupaan yrittää.  Tämä haaste autta minua avartamaan mieltäni ruuanlaitossa ja saatan jopa keksiä jotain tosi hyvää!!?

Palak Paneer on tuorejuustoa mausteisessa pinaattikastikkeessa.  Juuston maidoton versio löytyy työläisempänä versiona tästä mutta voit tehdä minun pikaversio jos aika ei riitä.



"Tuorejuusto":
3 dl cashew
1/2 dl oluthiivaa
1 rkl valkoista misoa
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
2 rkl kookosrasvaa
Blendaa ilman vettä, jos vain mahdollista, kunnes tasainen tahna. Levitä tahna sentin kerrokseksi lautaselle ja laita pakkaseen jähmettymään puoleksi tunniksi. Leikka kuutioiksi.

Pinaattikastike:
100 g babypinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
6 aurinkotomaatteja, liota 2 dl vettä
5 cm kesäkurpitsaa
2 taatelia
2 tl inkiväriä
1 tl jeera
1 tl korianteri
1/2 tl muskottia
2 rkl kookosrasvaa
Laita pinaatti kulhoon ja suolan ja sitruunamehun kanssa. Hiero ja purista pinaatti käsilläsi niin, että happo ja suola pehmittää pinaatin löysäksi. Purista kokoon ja laita leikkuulaudalle.  Leikka veitsellä niin hienoksi kuin pystyt. Laita takaisin kulhoon äläkä heitä yhtään nestettä pois.  Pinaatti tulee aika vetiseksi tässä hommassa mutta maku säilyy.
Laita loput ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi soosiksi.  Kaada soosi pinaatti kulhoon pinaatin pääle ja sekoita käsin, lisää varovaisesti juustokuutiot. Tarjoile kukkakaaliriisin kera.
Bon appetit!

8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen versio paneer juustosta,pitääkin joskus kokeilla,tack Magnus:-)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, taikuri Magnus! Testaan heti, kun palaan reissuilta kotiin. Taatelikonvehdit meinaan kokeilla jo Espanjassa, niiden saatavuus on mainio.

    VastaaPoista
  3. Hei, ihana resepti jälleen kerran!

    Tässä melkoinen haaste lemppariruoastani, jonka maku olisi yhtä herkullinen myös raakavegeversiona: maksalaatikko!

    VastaaPoista
  4. Maksalaatikko!!!
    Nyt tuli luovuus käyttöön. Kokeilen ja kerron kun jossain vaiheessa ollaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Magnus mahtavasta blogista ja huikeimmista resepteistä! Kaikkea tekisi aina mieli kokeilla ja lähes joka herkkua onkin viime aikoina tullut testailtua :P

    Tuli mieleen vanha lempiruoka kouluruokalasta: Chili Con Carne!
    Mitenköhän taipuisi? :)

    VastaaPoista
  6. Chili con carne - haaste otettu vastaan. Nyt on keittiö kuitenkin kuukauden tauolla intianmatkan takia.

    VastaaPoista
  7. Hei Magnus!

    Blogisi on vähintäänkin innovatiivinen :)
    Tässä sulle ruokahaaste, ota tai jätä. Olen raakavegaani ja pääosin syön ituja, kasviksia, marjoja ja hedelmiä. En voi suurista rasvamääristä hyvin eli käytän siemeniä, pähkinöitä ja öljyjä kohtuudella. Ruokahaasteeni koskeekin ituja. Miten olisi ruoka mungpavun iduista ja jälkiruoka idätetystä tattarista? Ei siemeniä, pähkinöitä tai öljyä ja mieluiten tuoreita aineita käyttäen eli ei mm. kuivahedelmiä. Lisähaastena voisiko tattarista taikoa näillä kriteereillä "pureskeltavan" jälkkärin eli kakkua, palloja, keksejä tai jotain sellaista? Lycka till, mikäli otat haasteen vastaan!

    VastaaPoista
  8. Kiitos tästäkin, tätä haluan heti kokeilla!

    Palak paneer on minun lemppari intialaisesta keittiöstä ja sitä tulee syötyä todella harvoin, koska se on kypsennettyä.

    Tuota maksalaatikkoa odotan myös innolla. Se oli nuorimmaiseni lempiruoka lapsuudessa, muttei voi sitä enää syödä luettuaan mistä se on tehty :) ja ajoittain hän haikailee sen perään.

    VastaaPoista