perjantai 10. joulukuuta 2010

Parsakaalia punajuurikastikkeessa

Kastikkeen voi siis tehdä näinkin. Juissataan ja mehu suurustetaan pähkinällä/siemenillä, mausteita maun ja raaka-aineiden mukaan.  Helppoa kuin heinäntekoa!  Tämän kauden punajuuret ovat olleet erityisen makeat, ovat olleet mahtavia juisseissa.  Piti kokeilla kastikkeessa, toimii tosi hyvin.  Kastikkeeseen heität mitä vihanneksia sopii yhteen punajuuren kanssa. Tänään kaapissa oli parsakaalia ja persiljaa.  Koska on talvi ja kylmää keitin riisiä lisukkeeksi.  Toimi yhdessä tosi makoisasti.

Parsakaalia punajuurikastikkeessa:
4 dl punajuurimehua
1,5 dl manteleita (liota ne väh. 4 tuntia)
1/2 sitruunan kuorta ja mehua
1/2 chili (poista siemenet)
2 rkl kookosrasvaa
2 tl suolaa
1 tl timjani
parsakaalia
persiljaa
Blendaa kaikki paitsi parsakaalin ja persiljan sileäksi kastikkeeksi.  Tarkista maku ja korjaa jos tarpeen.  Laita soosi kulhoon ja lisää hienonnettua parasakaalia ja persiljaa kunnes koostumus on sopiva.  Tarjoile minkä lisukkeen kanssa haluat.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. löysin tämän blogin just äsken kemikaalicocktailin kautta ja näyttää mahtavalta! odotan innolla että pääsen kokeilemaan
    reseptejä :)

    VastaaPoista