keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Pastaa porkkanoista

Pasta on normaalikeittiössä pikaruokaa.  Raakakeittiössä se on vieläkin nopeampi.  Pastan raaka-aineena oli tänään porkkana mutta se voisi myös olla kesäkurpitsa, bataatti, palsternakkaa tai jopa lanttu (jos olet tosi lanttufani).  Juustoraasteena toimii cashew ja oluthiiva yhdistettynä suolaan ja valkosipuliin.  Tässsä teille yksinkertainen menetelmä, jonka ympäri voit rakentaa lukuisia reseptejä.  Lisukkeena toimi tänään purjo ja avokado, joka on sinänsä hyvä yhdistelmä.  Nälkä lähtee taatusti koska mukana on sekä pähkinää että avokadoa.  Olkaa luovia ja keksikää omia yhdistelmiä!

Porkkanapastaa kolmelle:
3 porkkanaa
2 dl cashew
0,5 dl oluthiivaa
2 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
pieni nippu persiljaa
5 cm purjoa
1 avokado

Vuole perunakuorimaveitsellä tagliatelle näköisä suikaleita.  Tee juustoraaste laittamalla pähkinät, hiivan, valkosipulin ja suolan monitoimikoneeseen ja pyöritä hienoksi. Lisää persiljan ja aja kunnes kuvan näköinen juustoraaste.
Hienonna purjo veitsellä ja kuutioi avokadon. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita lautaselle.  Valuta oliivöljyä päälle.
Bon appetit!
Juustoraaste

1 kommentti:

  1. Hehe, jo toinen blogi jossa kokkaillaan tänään porkkanapastaa ravintohiiva-cashewkastikkeella. Huomisen eväät lienevät selvät, siirrynkin tästä saman tien keittiön puolelle kokkailemaan :)

    VastaaPoista