maanantai 13. joulukuuta 2010

Porkkanakeitto

Keiton maku määräytyy porkkanoiden laadun mukaan.  Tämän päivän porkkanat olivat luomua ja supermakeat. Makeuden tasapainottamiseksi käytin sitruuna mehua.  Ole tosi tarkka kun tarkistat maun, saatta tarvita enemmän kuin mitä resptissä on annettu. Voit käyttää mitä yrttiä tahansa, joka sinun mielestäsi sopii hyvin porkkanan kanssa.  Tekniikkana oli tänään mehustus ja blendaus.  Porkkanaisempaa keittoa ei voi tehdä, maku on nyt maksimoitu.  Jos sinun mielestäsi joku muu pähkinä tai siemen sopii paremmin porkkanoiden kanssa kuin manteli, niin käytä ihmeessä.

Porkkanakeitto kahdelle:
1/2 l porkkanajuissia
1 porkkana blenderiin
1 dl manteleita, liotettuina ainakin 4 tuntia
1 porkkana raasteena
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehua
1-2 tl suolaa
1-2 tl rakuunaa
Blendaa kaikki paitsi raaste ja tarkista maku. Tarviiko lisää jotain?  Lopuksi sekoita raaste keittoon ja tarjoile.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Laitoitko porkanan mehuna blenderiin, vai kokonaisena?

    VastaaPoista
  2. Juissasin 1/2 l mehua (vajaa kilo porkkanaa) ja laitoin blenderiin muiden aineiden kanssa.

    VastaaPoista