keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Suklaamousee punajuuresta ja avokadosta

Eilen lupasin kokeilla suklaamoussea punajuurimehun pohjalla.  Voi veljet, tulipa hyvää!  Vastapuristettua punajuurimehua, kookosrasvaa ja kaakaojauhetta on aikamoinen terveyskombo.  Antaa fyysistä ja mentaalista potkua pitkällekin.  Ei mikä tahansa jälkiruoka vaan supervälipala, aamupala, piristyspala tai herkkupala.  Ei kannata iltasin vetää liian isoa annosta, piristää aika lailla. Jälleen kerran voimme todeta, että tulos on juuri niin hyvä kuin ainekset ovat.  Makeat punajuuret antavat makean moussen, voihan sitä lisätä hunajaa jos ei juuresten makeus ei riitä.

Suklaamousse:
2 dl punajuurimehua
1 dl taateleita
1 rkl hunajaa (ehkä)
1 rkl kookosrasvaa
1/2 dl kaakaojauhetta
Blendaa tasaiseksi massaksi ja lisää 1 avokado.  Blendaa kunnes moussemainen rakenne. Tarjoile puolukoiden kera.
Bon appetit!

4 kommenttia:

  1. Aikas jännä ohje! Jossakin vaiheessa täytynee kokeilla, kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  2. Tein tätä lauantaina ja se oli tosi mehevää ja herkullista. Unohdin tosin aluksi poistaa kivet taateleista! ja avokadon tyystin, mutta vaikeuksien jälkeen lopputulos antoi herkullista voimaa joulusiivoukseen :) Maija

    VastaaPoista
  3. hienoa kun keksitään raakareseptejä joissa käytetään punajuurta. varsinkin on innovatiivista kun makeisiin ruokiin käytetään juureksia! t. mea salo

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla ja soveltaa. Tuo maistuu varmasti hyvältä ilman kaakaojauhettakin.
    Luomupunajuuret on todella makeita ja mehuna taivaallista etenkin persiljan kanssa.

    Upeaa reissua teille!

    VastaaPoista