keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Vihreä risotto juureksista

Risottoa ilman riisiä, älä kerro tästä sinun italiaystäville.  Rakenne muistutta riisiä niin paljon, että lainaan nimen siitä huolimatta.  Tänään käytin lanttua (aika raju makukokemus) sekoitettuna porkkanan kanssa.  Olen tehnyt samankaltaista myös palsternakalla tai kukkakaalilla.  Kaikki toimii!  Eräs kommentti on ollut, että raakaraaste on siirtynyt 2010-luvulle.  Ei tämä sen monimutkaisempaa ole mutta antaa mauille uuden mahdollisuuden ja ulottuvuuden.  Soosi oli tänään sesamsiemenistä, oluthiivasta, kurkusta, pinaatista ja valkoisesta misosta.  Sitten tietenkin muita mausteita, jotta maut pääsevät laulamaan kuorossa.

Vihreä risotto juureksista kolmelle:
300 g lanttua (tai jotain muuta juuresta tai kukkakaalia)
1 porkkana
Laita monitoimikoneeseen ja aja pulssilla ryynimäiseksi massaksi.
Soosi:
1,5 dl liotettuja sesamsiemeniä
3/4 dl oluthiivaa
10 cm kurkkua
50 g babypinaattia
2 rkl valkoista misoa
1 valkosipulin kynsi
1-2 tl suolaa
1/2 tl muskottia
1 rkl Dijon sinappia
1/2 limetti
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vettä
Blendaa kaikki paksuksi soosiksi. Lisää vähän vettä jos blenderi ei jaksa pyörittää.  Sekoita käsin soosin "riisin" joukkoon.  Tarjoile itsenäisenä ruokalajina tai toisen ruuan lisukkeeksi.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti