keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Tomaattichutney

Olen ennenkin tehnyt chutneyta.  Raaka-aineet vain ovat erilaiset.  Chutney voit tarjolla minkä ruuan kanssa tahansa, johon haluat vähän tulista lisuketta.  Tämä versio sisältää paljon tuoretta inkiväriä, joten se stimuloi ruuansulatusta hyvin sen lisäksi että se on herkullinen.  Kun miksaat ainekset niin yritä maistamalla saada hyvä tasapaino hapon ja makeuden välillä.  Anna inkivärin ja chilin purra oman mieltymyksen mukaan.  Joka kerta kun teet tämän voit kokeilla eri suhteilla. Muista, että olet oman keittiösi kingi (tai kuningatar) ja saat tehdä mitä haluat.
Tällaiset pienet makulisukkeet voi saada tylsänkin aterian kukkimaan. Käytin tänään tomaatteja pääaineksena koska niitä sattui olemaan kaapissa. Onko sinulla joku lemppari chutneyn pääaineeksi?  Kookosjauhe oli kätevä tomaattien kanssa jottei seoksesta olisi tullut liian valuva.  Kiinteämpien ainesten kanssa sitä tuskin tarvitaan.

Tomaattichutney:
3 tomaattia
10 cm purjoa
2 rkl tuoretta pilkottua inkiväriä
1-2 rkl tuoretta pilkottua chiliä
1 luomusitruunan kuori raastettuna
+mehu
1 rkl balsamico
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa (maun mukaan)
1 rkl kookosjauhetta (sen verran ettei tomaattien vesi valu)

Pilkokaikki ainekset ja sekoita. Jos on valuvaa edelleen niin lisää kookosjauhetta.
Tarjoile omien mieltymysten mukaan.
Bon appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti